آموزش تخصصی بازار مالی (بورس و اوراق بهادار - فارکس - طلا - بورس کالا - بورس نفت - بورس های بین المللی و....) بصورت کاملا" خصوصی و یا غیر خصوصی سئوالات و یا تقاضای خود را به آدرس hm.nazari20@gmail.com و یا hm.nazari20@yahoo.com ارسال کنید
|
جمعه 17 آبان 1392 ساعت 1:26 |
بازدید : 726 |
نویسنده :
حمید
| ( نظرات )
|
راهبردهای سرمایه گذاری مشترک
راهبردهای متعددی برای سرمایه گذاری در بورس وجود دارد ولی نكاتی بین آن ها مشترك است كه دانستن آن ها كمك زیادی به كسب سود در بازار سرمایه می نماید. سعی می شود برخی از نكات مشترك بیان شود. این نکات عبارتند از:
راهبرد خود را با معیاری اثبات شده خودكار سازید
منتظر ترازنامه ها و صورت های سود و زیان خوب باشید
سهام داران شركت را در نظر داشته باشید
سهام را براساس معیارهایی مناسب مقایسه كنید
تحقیقات گسترده ای انجام دهید
دلیل روشن و مشخص برای خرید سهم داشته باشید
همیشه سهام را ارزان بخرید
بر سهام سودده ی خود بیافزایید
راهبرد خود را با معیاری اثبات شده خودكار سازید
مهم نیست كه راهبرد معاملاتی شما چیست. مهم آن است كه راهبرد شما باید به نحوی مشخص قابل اندازه گیری و تعریف باشد. همه ما به نحوی در معرض تصمیم-گیری های احساساتی قرار داریم ولی می توانیم همواره به حرف عقل گوش كنیم. به همین دلیل راهبرد شما باید غیرمبهم و واضح باشد و دقیقاً براساس پارامترهایی عددی و صریح اجرا شود.
منتظر ترازنامه ها و صورت های سود و زیان خوب باشید
صورت سود و زیان و ترازنامه حاوی اطلاعات بسیار مهمی در مورد شركت هستند. یكی از مسایل مهم حاشیه ی سود شركت است. حاشیه ی سود شركت نشان-دهنده ی توانایی شركت در بهره گیری درست از منابع است. به عنوان مثال اگر دو شركت 10 میلیارد تومان فروش داشته باشند ولی یكی 8 میلیارد و دومی 4 میلیارد تومان هزینه كنند، مطمئنا دومی بهتر است. مساله مهم دیگر بدهی شركت-هاست. بدهی بالا همیشه هم برای ما و هم برای شركت ها خطرناك است.
سهام داران شركت را در نظر داشته باشید
اینكه كارمندان و مدیران شركت سهام دار آن باشند از اهمیت بالایی برخوردار است. هیچ كس به اندازه ی كسانی كه در شركت كار می كنند نسبت به محصولات و وضعیت مالی آن مطلع نیستند. اگر قرار باشد شركت محصول مناسب و پرفروشی عرضه كند، حتما مدیران و افراد مطلع داخل شركت اقدام به خرید سهام آن خواهند كرد. از سوی دیگر وقتی مدیران و كارمندان شركت سهام دار آن باشند برای پیشرفت شركت بیشتر تلاش خواهند كرد.
سهام را براساس معیارهایی مناسب مقایسه كنید
سهام شركت ها را می توان براساس معیارهای مناسب مقایسه كرد. به عنوان مثال معیارهایی مانند P/E، ارزش كنونی جریان نقدی آتی، نسبت قیمت به ارزش دفتری و درصد افزایش سود همگی معیارهای خوبی برای مقایسه ی سهام هستند.
تحقیقات گسترده ای انجام دهید
تمام تحلیل گران بزرگ بر مساله ی تحقیقات گسترده، تاكید كرده اند. به قول وارن بافت وقتی می خواهید سهمی بخرید باید همان قدر حساس باشید كه انگار می-خواهید شركت خود را خریداری نمایید. همواره تحقیقات خود را براساس دانش و توانایی های خود انجام دهید. كار شما، ارتباط ها و خریدهای شما همواره منبع بسیار مهمی برای تحقیقات به شما می روند.
دلیل روشن و مشخص برای خرید سهم داشته باشید
همواره باید دلیلی روشن و مشخص برای خریدهای خود داشته باشید. این كه براساس حرف مردم و شایعات و مواردی از این قبیل سهمی را بخرید همانقدر كار درستی است كه براساس حرف بچه های كودكستان بخرید. اگر از بزرگانی مانند وارن بافت، لینچ و اونیل بپرسید چرا سهمی را خریده اند در چند ثانیه دلیل آن را به شما خواهند گفت. دلیل شما می تواند بسیار متنوع باشد ولی باید چیزی روشن و مشخص و نه براساس حدس و گمان باشد.
همیشه سهام را ارزان بخرید
اصل كلی آن است كه همواره سهام را ارزان بخرید. عده ای سهام را با قیمت های پایین می خرند. یعنی پس از افت قیمت آن را خریداری می كنند. عده ای نیز با افزایش قیمت و عبور از حداكثر قبلی، آن را می خرند. در هر دو حالت سرمایه گذار انتظار دارد قیمت سهم افزایش یابد و درنتیجه آن را در قیمتی پایین تر می خرد. در این میان كسانی مانند وارن بافت دو طرفه هستند زمانی سهم را ارزان و سهامی آن را پس از گذشتن از قیمت حداكثر قبلی خریداری می كنند.
بر سهام سودده ی خود بیافزایید
همواره در هر فعالیت اقتصادی باید بخش های سودده را تقویت و بخش های زیان ده را تعطیل كرد. در سهام نیز همین مساله وجود دارد. باید سهام زیان ده را فروخت و سهام سودده را افزایش داد. به این ترتیب از زیان های زیاد و كوچك و سودهای كم و بزرگ برخوردار خواهید شد. برای بررسی شركت ها نیز روش های متعددی وجود دارد. برخی مانند اونیل قیمت را عامل اصلی دانسته و تا زمان افزایش قیمت آن را نگه می دارند. ولی كسی مانند وارن بافت تا زمانی سهم را نگه می دارد كه وضعیت صورتهای مالی آن مناسب بوده و مدیران با سهام داران رو راست باشند.
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0